Annons

Man häktad misstänkt för mord

Brott • Publicerad 28 oktober 2019
En 37-årig man har häktats misstänkt för att ha mördat en man som hittades i Knivsta för ett par veckor sedan. Arkivbild.
En 37-årig man har häktats misstänkt för att ha mördat en man som hittades i Knivsta för ett par veckor sedan. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

För ett par veckor sedan hittades en man mördad utanför Knivsta i Uppland. Nu har en 37-årig man häktats på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat mannen, rapporterar flera medier.

Enligt åklagarens teori har mordet skett i Nacka utanför Stockholm.

Annons

– Kroppen hittades i Knivsta men enligt vår bedömning är det inte mordplatsen. Vår uppfattning är att mordet ägt rum i Nacka, säger kammaråklagare Tomas Malmenby.

Två män och en kvinna i 20-årsåldern sitter sedan tidigare häktade misstänkta för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden i samma ärende.

– Misstanken är att de har befattats med kroppen på ett sätt som man inte får, säger Tomas Malmenby.

Enligt Expressen jagar polisen ytterligare en man som misstänks vara inblandad i mordet.

– Jag kommenterar inte om det finns andra misstänkta eller om andra är efterlysta, säger Tomas Malmenby.

Rättad: I en tidigare version placerades Nacka fel.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons