Nyheter

Man erkände stöld av jaktkameror

Trelleborg Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Anders Wiklund/TT
Genrebild.

En 60-årig man har erkänt att han stulit jaktkameror på Jem & Fix i Trelleborg samt verktyg från Ahlsell i Ystad. Nu har han dömts av tingsrätten.

Vid två tillfällen, i februari och mars förra året, stal mannen föremål från Ahlsell i Ystad. Vid det ena tillfällen en skruvdragare värd 6 500 kronor och vid det andra en linjelaser värd cirka 3 000 kronor.

Någon månad dessförinnan ska han ha stulit sammanlagt nio jaktkameror från Jem & Fix i Trelleborg. Det totala värdet på dessa har uppgetts till cirka 13 500 kronor.

Nu har mannen dömts av Ystads tingsrätt för tre fall av stöld. Han har erkänt stölderna men kan inte själv minnas att han stal just nio jaktkameror utan menade att det bara skulle ha varit fyra eller sex stycken. Men ett vittne ska ha sett att han tog nio jaktkameror.

Mannen har tidigare dömts för flera stölder och därför menar tingsrätten att han denna gång ska dömas till fängelse. Man konstaterar också att den skyddstillsyn som han genomgick för fyra år sedan inte haft någon effekt. Mannen döms till två månaders fängelse samt skadestånd till butikerna för de saker han stulit.