Annons
Nyheter

Män i nöd vid Kebnekaise kvar på fjället

Fjällräddare hade vid 02-tiden fortfarande inte kommit fram till de tre män i Kebnekaisefjällen som slagit larm om att de behöver hjälp
Olycka (TT) • Publicerad 15 februari 2019

Larmet kom vid 19-tiden på torsdagen. Fjällräddare kallades ut för att undsätta de nödställda, men arbetet tar tid då vädret på platsen är dåligt, med kraftiga vindar.

-Det är också svårt med kommunikationen, det är dålig täckning på platsen, säger Henrik Fahlén, befäl vid polisregion Nord.

Annons

Enligt polisen är de tre männen tyska medborgare i 25–35-årsåldern. De har varit i telefonkontakt med fjällräddarna, men ska ha haft dåliga batterier i mobilerna redan när de slog larm.

-De befinner sig mellan Singistugorna och Kebnekaise fjällstation och det går inte att slå upp tält eller laga mat. De har sagt att de fryser väldigt, sade Marie Andersson vid polisen till TT under torsdagskvällen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons