Annons

Människoben funna på Härön på västkusten

Brott/Olycka • Publicerad 16 maj 2019
Under en strandstädning hittades människoben i vattenbrynet på Härön vid Kyrkesund på Tjörn i måndags. Arkivbild.
Under en strandstädning hittades människoben i vattenbrynet på Härön vid Kyrkesund på Tjörn i måndags. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund

Människoben har hittats under en strandstädning på Härön nordväst om Göteborg.

– Det är bekräftat att det är människoben och det rubriceras som ett dödsfall, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.

Annons

Människodelarna tycks ha legat i vattnet länge, vilket försvårar identifieringen. De upphittade delarna, som tros ha flutit iland, har skickats till Nationellt forensiskt centrum i Linköping.

– Det finns inget vi kan härleda till något känt dödsfall. Man får vara medveten om att Härön har strand ut mot hela Västerhavet. Det kan vara en person som saknas i ett annat land. Eller någon som kan ha fallit eller hoppat från ett fartyg. Det finns många olika möjligheter, säger Anna Göransson till TT.

Fyndet gjorde i måndags i vattenbrynet på Härön, som ligger väster om Tjörn. Det finns nu ingen misstanke om brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons