Annons

Marta VM-historiens främsta målskytt

Fotboll • Publicerad 18 juni 2019
Marta straffade Italien – och har nu gjort flest mål i VM-historien.
Marta straffade Italien – och har nu gjort flest mål i VM-historien.Foto: Michel Spingler

I den andra gruppspelsmatchen mot Australien gick hon förbi landsmannen tillika nationalikonen Ronaldo i antal VM-mål – och nu har Marta även lämnat tyske forne målmaskinen Miroslav Klose bakom sig.

När den 33-åriga svenskbekantingen gjorde 1–0 på straff mot Italien, matchens enda mål, betydde det inte bara att Brasilien var vidare till slutspel som ett av tre lag i grupp C med sex inspelade poäng.

Annons

Det innebar även att Marta nu är världshistoriens främste målgörare i VM-sammanhang, både damer och herrar inräknade, och nu står på totalt 17 fullträffar i de fem världsmästerskap som hon har spelat: 2003, 2007, 2011, 2015 och 2019.

Marta missade VM-premiären mot Jamaica på grund av en lårskada men har nu alltså gjort två straffmål på lika många matcher i mästerskapet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons