Annons

Mikael Wikstrand lämnar Färjstad för KHL

Ishockey • Publicerad 13 juni 2019
Mikael Wikstrand i Färjestads tröja. Arkivbild.
Mikael Wikstrand i Färjestads tröja. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Färjestad blir utan en av lagets tyngsta pjäser kommande säsong. Lagkaptenen Mikael Wikstrand lämnar klubben för spel med Ak Bars Kazan i KHL.

"Det är en liten dröm som går i uppfyllelse. Att få möjligheten att spela för någon av de riktigt stora klubbarna i KHL är ju få förunnat och jag ser fram emot äventyret", säger Wikstrand till Färjestads webbplats.

Annons

Den 25-årige backen har spelat fem säsonger i Färjestad och gjorde i fjol 20 poäng, fyra mål och 16 assist på 47 grundseriematcher. 2018 fanns han med i det svenska OS-laget och var en av få spelare utanför NHL som var med i det guldvinnande laget i VM i Köpenhamn.

I Ak Bars Kazan blir Wikstrand lagkamrat med Adam Reideborn. Den förre djurgårdsmålvakten skrev på för den ryska klubben i slutet av maj.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons