Annons
Nyheter

Ung man död efter skottlossning i Malmö

Ännu en skjutning har inträffat i Malmö. En ung man dödades.
Malmö • Publicerad 4 september 2018 • Uppdaterad 5 september 2018
Polisen har spärrat av brottsplatsen på Docentgatan i Malmö.
Polisen har spärrat av brottsplatsen på Docentgatan i Malmö.Foto: Johan Nilsson/TT

Polis och ambulans larmades vid 19-tiden på tisdagskvällen till stadsdelen Hermodsdal efter larm om skottlossning utomhus.

En skottskadad person anträffades på platsen och fördes till sjukhus, uppger polisen. Strax före klockan 21 bekräftade polisen att personen, en man i 20-årsåldern, hade avlidit.

Annons

Polisen spärrade av brottsplatsen. Kriminaltekniker var på plats och polisen sökte med hundpatrull i området under kvällen. Polispersonal fanns också på plats vid akuten vid sjukhuset i Malmö, skriver Kvällsposten.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt. Vittnen säger till Sydsvenskan att de såg en person med ett vapenliknande föremål som cyklade från platsen.

Både Sydsvenskan och Kvällsposten skriver att den döde ska ha varit tungt kriminellt belastad och dömts till ett fängelsestraff i vintras. Han ska även ha förekommit i polisens utredning av sommarens mordvåg i Malmö.

Det är fjärde gången sedan början av 2017 som någon skjutits till döds i området, skriver Sydsvenskan. De fyra morden ska ha skett inom en radie på ett par hundra meter.

Under kvällen genomförde polisen dörrknackning i området och teknisk undersökning vid brottsplatsen.

Larmet kom strax efter klockan 19. Ett stort polisuppbåd fanns på plats under kvällen.
Larmet kom strax efter klockan 19. Ett stort polisuppbåd fanns på plats under kvällen.Foto: Johan Nilsson/TT
Niklas Steuernagel
Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons