Annons
Nyheter

Skottlossningar och bråk i Malmö

På onsdagskvällen ska det ha blivit bråk vid Hårds väg i Rosengård i Malmö i samband med en trafikolycka och misstänkt skottlossning.
Och senare på kvällen hittades skotthål i en lägenhetsdörr i Segevång.
Malmö • Publicerad 13 februari 2019 • Uppdaterad 14 februari 2019
Polis och avspärrningar kring ett flertal krockade fordon i Rosengård i Malmö på onsdagskvällen.
Polis och avspärrningar kring ett flertal krockade fordon i Rosengård i Malmö på onsdagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre bilar och en moped ska ha varit inblandade i olyckan vid korsningen mellan Västra Kattarpsvägen och Hårds väg, enligt initiala uppgifter till polisen som kallades till platsen för bråket tillsammans med ambulans klockan 21.43. Mycket folk ska ha samlats där och polis spärrade av i området.

Det finns även uppgifter om att det varit skottlossning i närheten strax före olyckan. Men ingen person har rapporterats skottskadad.

Annons

– Det är någon person som skadats, men inte av skottlossningen och det rör sig inte om några allvarliga skador, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen i region syd, till TT.

Polisen höll på kvällen förhör med vittnen till händelserna. Kriminaltekniker och specialsökhund beställdes till platsen.

Men det slutade inte där. Vid klockan 23.05 larmades polis till Segevång där det också misstänks ha varit skottlossning. Man hittade skotthål i en lägenhetsdörr på Segeparksgatan.

Trapphuset spärrades av och kriminaltekniker skickades dit. TT rapporterar att samma fastighet besköts i slutet av förra året.

Trafiken fick ledas runt området i Rosengård och busstrafiken påverkades.
Trafiken fick ledas runt området i Rosengård och busstrafiken påverkades.Foto: Johan Nilsson/TT
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons