Annons

Misstänkta terrorister dödade i Egypten

Egypten • Publicerad 6 juni 2019
Egyptisk militär. Arkivbild.
Egyptisk militär. Arkivbild.Foto: AP/TT

Egyptisk militär har dödat totalt 19 personer som tros ligga bakom attacken mot en kontrollstation i norra Sinai i onsdags. Minst åtta poliser dog i anfallet, som IS tagit på sig ansvaret för.

Fem misstänkta upprorsmän dödades i samband med attacken. Flera lyckades fly till ett övergivet hus i ett bostadsområde i staden al-Arish, men spårades upp av de egyptiska styrkorna, enligt inrikesdepartementet.

Annons

"När de blev omringade öppnade de kraftig eld mot styrkorna. De möttes av moteld vilken slutade i att 14 terrorister dödades", står det i uttalandet.

Flera automatvapen, explosiva ämnen och två självmordsbälten hittades under räden enligt departementet, som inte nämnde om någon ur säkerhetsstyrkorna skadats i striderna.

Flera attacker har utförts inom ramen för ett pågående islamistuppror i Egypten, i synnerhet på Sinaihalvön. I februari förra året inledde militären en storskalig insats i regionen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons