Annons

Modo missade chansen

Ishockey • Publicerad 26 november 2019
Almtunajubel efter Filip Hasas snabba mål som grundlade överraskningssegern över serietvåan Modo.
Almtunajubel efter Filip Hasas snabba mål som grundlade överraskningssegern över serietvåan Modo.Foto: Pontus Lundahl/TT

Modo hade chansen att ta över serieledningen i hockeyallsvenskan – men kammade noll mot bottenlaget Almtuna som vann med 2–0.

Det var andra raka bortaförlusten för Modo som plötsligt svajat till efter att ha radat upp tolv raka segrar. Vita Hästen bröt den sviten i onsdags och efter en hemmaseger över jumbon AIK kom nu en ny förlust.

Annons

Båda målen kom i första perioden. Almtuna fick en drömstart och gjorde 1–0 redan efter 55 sekunder genom Filip Hasa och William Wiå ökade sedan på till 2–0. Hemmalagets målvakt Daniel Rosengren gjorde en kanonmatch och räddade 35 skott.

Almtunas sjätte trepoängare gör att laget klättrade till tionde plats och har tre poängs marginal ned till kvalstrecket. Modo är tvåa, tre poäng efter Björklöven.

Tingsryd besegrade Mora med 5–3 och gick upp till sjunde plats. Mora är kvar precis ovanför kvalstrecket.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons