Annons

Mord i Uganda solkar relation med Rwanda

Uganda/Rwanda • Publicerad 25 maj 2019
Morden ägde rum i Uganda, nära gränsen mot Rwanda, enligt det ugandiska utrikesdepartementet.
Morden ägde rum i Uganda, nära gränsen mot Rwanda, enligt det ugandiska utrikesdepartementet.Foto: 

Den spända relationen mellan Uganda och Rwanda har försämrats ytterligare sedan två män dödats i Uganda av vad som påstås vara rwandiska militärer. Utrikesdepartementet i Kampala beskriver händelsen som ett "allvarligt bekymmer".

"Ugandas regering protesterar å det starkaste mot de rwandiska soldaternas territoriella kränkning och den kriminella, brutala och våldsamma handlingen mot obeväpnade civila", heter det i ett uttalande.

Annons

Rwandas utrikesminister Richard Sezibera avfärdar dock uttalandet som falskt: "Fejknyheter: Inget sådan har hänt", skriver han på Twitter.

Relationen mellan Rwandas president Paul Kagame och Ugandas dito, Yoweri Museveni – en gång i tiden nära allierade – har blivit fientlig de senaste månaderna. De båda har anklagat varandras regeringar för bland annat spionage och politiska mord.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons