Annons
Nyheter

Morfintjuv fick nytt vårdjobb

En sjuksköterska i Skåne som fick sluta sitt arbete på grund av morfinstölder förra året har fått ett nytt arbete inom en annan akutverksamhet, avslöjar Sydsvenskan.
Lund • Publicerad 17 augusti 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Erik Svensson

Sjuksköterskan stal morfin ur sprutor på en operationsavdelning på Sus, Skånes universitetssjukhus i Lund, och tvingades sluta i höstas.

I november förra året anmäldes hon av Sus och i juni i år yrkade Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, att sköterskans legitimation återkallas med motiveringen att hen har visat sig uppenbart olämplig att utöva yrket.

Annons

Då hade sjuksköterskan redan börjat sitt nya jobb, skriver Sydsvenskan.

Ivo har också anmält hen till åklagare för brott mot patientsäkerhetslagen och en utredning pågår.

Ärendet anses särskilt allvarligt eftersom sköterskan spädde ut innehållet i smärtstillande sprutor med koksaltlösning, vilket gjorde att nyopererade inte fick tillräckligt med smärtlindring.

Sjuksköterskans nya arbetsgivare känner, enligt Sydsvenskan, till sjuksköterskans drogproblem och har kontrollerat hen genom regelbundna drogtester.

Ivo yrkar nu på att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN), återkallar legitimationen eller i andra hand föreskriver hen en treårig prövotid.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons