Annons

Netflix klipper om kritiserad självmordsscen

Nöje • Publicerad 16 juli 2019
Katherine Langford som Hannah i "13 reasons why". Arkivbild.
Katherine Langford som Hannah i "13 reasons why". Arkivbild.Foto: Beth Dubber/AP/TT

Netflix klipper om en självmordsscen i serien "13 reasons why" två år efter premiäravsnittet, skriver . Serien visade tidigare hur rollfiguren Hannah skär sig i handleden och blöder till döds i badkaret, en scen som fått mycket kritik från organisationer som jobbar mot självmord och som befarat att den ska inspirera unga människor att göra samma sak.

Efter att ha tagit del av debatten och diskuterat med experter i ämnet har Netflix sedan beslutat att ta bort scenen inför seriens tredje säsong.

"Ingen enda scen är viktigare än att serien får finnas kvar, och budskapet att vi måste ta bättre hand om varandra. Vi tror att den här klippningen kommer att hjälpa serien att vara bra för många människor och samtidigt undvika riskerna för sårbara unga tittare", säger seriens skapare Brian Yorkey i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons