Annons

Netflix om svenske författaren: Ett lätt val

Tv • Publicerad 17 oktober 2019
Författaren Fredrik Backman får beröm av strömningsjätten. Arkivbild.
Författaren Fredrik Backman får beröm av strömningsjätten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kelly Luegenbiehl, vice vd för Netflix egenproducerade material, hyllar den svenske författaren Fredrik Backman efter beslutet att göra tv-serie av hans roman "Folk med ångest", skriver Svensk Bokhandel.

– Det var ett lätt val. Man känner för rollfigurerna och det kommer att bli en bra tv-serie, säger hon till branschtidningen under bokmässan i Frankfurt.

Annons

– Vi har ett ansvar gentemot våra tittare att ha de bästa berättelserna i strömningstjänsten. Självklart hittar vi många av dem i böcker.

Den nya serien produceras av Felix Herngrens produktionsbolag FLX, och för manus står Camilla Ahlgren, som tidigare gjort tv-serie av Malin Persson Giolitos bästsäljare "Störst av allt" för Netflix räkning.

– Vi var väldigt nöjda med "Störst av allt". När vi nu fick samma produktionsbolag och samma manusförfattare blev beslutet ännu lättare att ta, säger Kelly Luegenbiehl till Svensk Bokhandel.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons