Ny förlust för Djurgården – kritik mot domarna

Trots tvåmålsledning med mindre än sju minuter kvar kunde inte Djurgården bryta sin förlustsvit i SHL.
Sjätte raka förlusten kom borta mot HV71 som vann med 4–3 efter förlängning. En förlust som fick Robert Ohlsson att kritisera domarinsatsen:
Ishockey • Publicerad 21 november 2019
HV:s Emil Johansson (17) firar tillsammans med lagkaptenen Simon Önerud efter vändningen mot Djurgården.Foto: Mikael Fritzon/TT

Djurgården åkte på totalt sex tvåminutersutvisningar – fem under de första 20 minuterna – och ville ha en utvisning på en hemmaspelare för en hög klubba på Djurgårdsforwarden Dick Axelsson i slutet. Axelsson började blöda från munnen, men domarna Sören Persson och Mikael Andersson lät det passera.

– Även om man får spela mot 26 spelare och funktionärer i dag så tycker jag killarna gör allt för att vinna matchen, sade Ohlsson.

Djurgården ledde med både 2–0 och 3–1.

Snabb vändning

När 17-årige talangen Alexander Holtz skickade in 3–1 för Djurgården efter 11.18 av tredje perioden såg det ut som om det var Stockholmslaget som skulle bryta sin långa och tunga förlustsvit.

Men då kom vändningen som i stället gav HV71 fjärde raka segern:

+ Backen Erik Martinsson smällde in 2–3 i numerärt överläge efter 13.33.

+ Med bara 35 sekunder kvar av ordinarie matchtid kvitterade Simon Önerud då HV71 hade plockat ut målvakten Jonas Gunnarsson och satsat på en extra utespelare.

+ Med 27 sekunder kvar av förlängningen smällde sedan Emil Johansson, säsongen 2016–17 i Djurgården, in segermålet. Hans första mål för säsongen.

– Jag får ett jättefint pass av (Anthony) Camara. Det känns skönt att kunna vara med och bidra, sade Johansson till C More.

Åtta poäng efter

Dessförinnan hade det mesta handlat om Djurgården som slog till två gånger i numerärt överläge.

Redan efter 1.57 kunde Mattias Guter skjuta 1–0 i spel fem mot fyra och när laget fick chansen i fem mot tre kom 2–0 från backen Linus Hultström efter 16.45 av andra perioden.

Men så slarvade Djurgården. I fortsatt powerplay efter Hultströms mål missade målvakten Niklas Svedberg en undanrensning, Christoffer Törngren vann pucken och gav Joakim Andersson möjligheten att göra 1–2 i övergivet Djurgårdsmål.

Djurgården ligger kvar på nionde plats och har nu hela åtta poäng upp till kvartsfinalstrecket. HV71 ligger femma.