Annons

Ny fotbollshöjdare avstängd efter övergrepp

Fotboll • Publicerad 3 december 2019
Tre afghanska fotbollshöjdare har stängts av. Genrebild.
Tre afghanska fotbollshöjdare har stängts av. Genrebild.Foto: Adam Ihse/TT

Ytterligare en tidigare fotbollshöjdare i Afghanistan har blivit avstängd av det internationella fotbollsförbundets (Fifa) etiska kommitté. Detta efter förra årets rapporter om mångåriga övergrepp av både tränare och ledare inom Afghanistans fotbollsförbund.

Nu handlar det om Mohammad Hanif Sediqi Rustam, som stängs av från sporten i fem år och döms till motsvarande nära 100 000 kronor i böter. Mohammad Hanif Sediqi Rustam var tidigare nära medarbetare till den tidigare ordföranden Keramuddin Keram, som i juni dömdes till livstids avstängning. Fifas etiska kommitté menar att Sediqi Rustam hade vetskapen om att övergreppen ägde rum och att han hade skyldigheten att rapportera dem och i förlängningen förhindra att de fortsatte.

I oktober dömdes även förbundets tidigare generalsekreterare Sayed Ali Reza Aghazada till fem års avstängning av samma anledningar som nu Mohammad Hanif Sediqi Rustam.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons