Annons
Nyheter

Nya värmerekord för januari

Väder (TT) • Publicerad 15 januari 2020 • Uppdaterad 16 januari 2020
Kanske inte riktigt dags för solparasoll – men ovanligt varmt för årstiden var det ändå lite här och var på onsdagen. Arkivbild.
Kanske inte riktigt dags för solparasoll – men ovanligt varmt för årstiden var det ändå lite här och var på onsdagen. Arkivbild.Foto: Jae C. Hong

Det sattes flera värmerekord för januari månad under onsdagen. Allra varmast var det enligt SMHI i Oskarshamn som drog till med 12,1 grader, nytt rekord för staden och månaden.

Örebro var en annan av platserna. Där slogs rekordet så sent som i förra veckan, men de 10,5 grader som uppmättes då slogs grundligt av denna dags 11,2.

Annons

Harstena i Östergötlands skärgård var en annan rekordslagare med 11,8 grader. Det var också varmt på flera andra ställen i Östergötland, 12,0 grader i Gladhammar och 11,6 grader i Norrköping, men ingen av de noteringarna var nytt rekord.

Det är tveksamt om det blir några fler toppnoteringar för januari under detta år. Enligt SMHI kommer nu svalare luft in över landet och i en tiodagarsprognos spås sjunkande temperaturer i stort sett i hela landet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons