Annons

OG historiskt i penningstinn e-sporttävling

E-sportlaget OG skrev historia, genom att bli det första lag som vinner "Dota 2"-tävlingen The International för andra gången. Nästa år avgörs den prestigefyllda tävlingen i Sverige.
Spel • Publicerad 26 augusti 2019
OG lyfter segertrofén i ett konfettiregn efter segern i penningstinna "Dota 2"-tävlingen The International.
OG lyfter segertrofén i ett konfettiregn efter segern i penningstinna "Dota 2"-tävlingen The International.Foto: ALY SONG/Reuters/TT

OG, som vann även förra året, tog därmed hem prispotten på 15 miljoner USA-dollar i Shanghai i helgen, motsvarande omkring 144 miljoner kronor. OG leds av danske Johan ”N0tail” Sundstein, och med i femmannalaget finns även finländska Topias "Topson" Taavitsainen och Jesse "JerAx" Vainikka.

– Det är extremt svårt att förstå, det är för bra för att vara sant. Det känns så bra, säger Sundstein i Twitchsändningen efter segern, .

Annons

Finalmotståndare var Team Liquid, med spelare från Europa och Mellanöstern.

Svenskhoppet Alliance slogs ut i första rundan efter gruppspelet, men fick med sig 500 000 dollar i prispengar.

Nästa år flyttar tävlingen, som då firar tioårsjubileum, till Stockholm.

– Stockholm spricker av kreativitet och passionen för "Dota" är djup. Vi är hedrade över att stå värd för världen, när ni hejar på era favoritlag samtidigt som vi hyllar ett decennium av mästare som tävlar om den mest prestigefyllda trofén inom hela e-sporten, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) .

Rättad: I en tidigare version av texten angavs fel härkomst på spelarna i Team Liquid.

Gustav Sjöholm/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons