Annons

Ohyggliga flodupptäckter i Nairobi

Kenya • Publicerad 24 maj 2019
Ett vattendrag i slumområdet Mathare i Nairobi. Under uppresning av huvudstadens floder har 14 döda kroppar hittats. Arkivbild.
Ett vattendrag i slumområdet Mathare i Nairobi. Under uppresning av huvudstadens floder har 14 döda kroppar hittats. Arkivbild.Foto: Ben Curtis/AP/TT

De skräpfyllda floderna i Kenyas huvudstad Nairobi håller på att rensas upp. Sedan städaktionen inleddes på allvar i början av året har 14 döda kroppar hittats.

På fredagen hittade personal en strypt åttaårig pojke. Dagarna innan fann man ett par tvillingbebisar i en plastpåse.

Annons

Av de 14 döda i Nairobifloden och tillflödena Matharefloden och Ngong-flodenär är åtta spädbarn. "Vilka är människorna bakom detta vettlösa dödande?", frågar sig guvernören Mike Sonko i ett uttalande.

Fredrick Okinda, ordförande i en av organisationerna som deltar i upprensningen, skyller delvis på olagliga abortkliniker. Vissa kroppar verkar vara foster, enligt honom. Abort är förbjudet i Kenya om inte kvinnans liv är i fara.

I och kring Nairobi spyr industrier ut avfall i floderna och åtskilliga provisoriska bosättningar saknar ordentliga system för avlopp och sophämtning. Ett projekt för att förbättra flodvattnet inleddes 1999. I januari år tog det fart igen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons