Annons

Ollikainen tolkar Amason – på beställning

Musik • Publicerad 16 oktober 2019
Matti Ollikainen. Arkivbild.
Matti Ollikainen. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Den 24 oktober släpper Matti Ollikainen "Ivory 1", ett album som består av pianotolkningar av låtarna på Amasons senaste skiva "Galaxy 1".

Kompositören, sångaren och pianisten från Franska Trion förklarar i ett pressmeddelande att projektet är ett "beställningsverk från Amason". Albumet är inspelat i Svenska Grammofonstudion och den enda riktlinje Ollikainen hade att utgå ifrån var att skapa pianoversioner av Amasons låtar.

Annons

"Jag slog mig ned vid flygeln, improviserade kring låtarna och det blev som det blev. Alla var nöjda och glada. Uppdraget utfört” säger Matti Ollikainen.

Amanda Bergman i Amason berättar att bandet länge har beundrat Matti Ollikainens säregna artisteri.

"Det är en ynnest att få samarbeta med Matti, en lättnad likaväl och en tro på att kanske kunna addera ett gram på vågskålen av musik som inte har en plan", säger hon.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons