Annons

Oscar Magnusson utsedd till Årets värmlänning

Musik • Publicerad 20 november 2019
Oscar Magnusson får ta emot utmärkelsen Årets värmlänning. Arkivbild.
Oscar Magnusson får ta emot utmärkelsen Årets värmlänning. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Frontmannen i Sven-Ingvars, Oscar Magnusson, tilldelas utmärkelsen Årets värmlänning. Han får hederstiteln för att ha "förvaltat och utvecklat Sven-Ingvars på ett ansvarsfullt och ödmjukt sätt". Grundandet och utvecklingen av Magnussons konstgalleri Sliperiet i Borgvik utanför Grums nämns också, då det har blivit ett turistmål i Värmland.

Utmärkelsen Årets värmlänning delas ut sedan 1974, av Wermländska Sällskapet i Stockholm, Nya Wermlands-Tidningen och investmentbolaget Ahlmarks i Karlstad.

Annons

"Överraskande och otroligt hedrande", säger Oscar Magnusson i en intervju i Nya Wermlands-Tidningen om hur det känns att få hederstiteln. Tidigare pristagare är bland andra Lars Lerin och Inger och Lasse Sandberg.

Oscar Magnusson, född 1981, tog över rollen som frontman i Sven-Ingvars när Sven-Erik Magnusson avled 2017. Tidigare i höstas kom albumet "Ingenting är som förut, allt är som vanligt", det första albumet med ny musik från bandet på nästan 20 år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons