Borta mot Rögle kom första segern på bortaplan.
Ett resultat som innebär att nykomlingen fortfarande inte vet hur det känns att lämna isen poänglös.
Ishockey • Publicerad 19 september 2019
Joakim Thelin avgjorde för Oskarshamn mot Rögle. Arkivbild.
Joakim Thelin avgjorde för Oskarshamn mot Rögle. Arkivbild.Foto: Claus Meyer / TT

Det tog inte lång tid för Oskarshamn att bli varm i SHL-kläderna.

Nykomlingen inledde säsongen med att knipa en poäng borta mot Skellefteå innan första segern bärgades i matchen därpå hemma mot Leksand.

Nu vet Smålandsklubben även hur det känns att vinna på bortais i högstaligan.

Laget blev det första att besegra Rögle den här säsongen – men det skulle till en målsnål nagelbitare för att få Skånelaget på fall.

Matchens enda mål kom fem minuter in i den tredje perioden när Joakim Thelin stötte pucken i nät, bara sekunder efter att Rögle precis blivit fulltaligt efter spel i boxplay.

Hemmalaget öste på för att få till en kvittering och med målvakten Roman Will bortplockad kom till slut utdelningen med sex utespelare på isen – trodde man. Leon Bristedts mål dömdes nämligen bort efter en lång videogranskning på grund av att Oskarshamns målvakt Tex Williamsson blivit störd i sitt målområde.

Ett domslut som Bristedt var mycket tveksam till.

– Helt sjukt att det inte blir mål. I mina ögon är det mål alla dagar, säger han till C More och fortsätter:

– Det är kamp framför mål. Jag tycker det är väldigt svagt.

Matchen slutade 1–0 till Oskarshamn som därmed står på sju poäng av nio möjliga efter tre omgångar.