Annons

Partiarbetare skjuten till döds i Indien

Indien • Publicerad 26 maj 2019
Den man som sköts till dös jobbade nära Smriti Irani (bilden), som i valet vann en stol i parlamentet för distriktet Amethi. Arkivbild.
Den man som sköts till dös jobbade nära Smriti Irani (bilden), som i valet vann en stol i parlamentet för distriktet Amethi. Arkivbild.Foto: Rajesh Kumar Singh/AP/TT

En partiarbetare inom det regerande BJP-partiet, som nyligen vann stort i det indiska parlamentsvalet, sköts till döds natten till söndag, enligt polisen.

Mannen arbetade nära politikern Smriti Irani, som i en jordskredsseger över motståndaren ur Gandhidynastin vann en plats i parlamentet för distriktet Amethi. Han syntes sedan fira vinsten med sina partikamrater på fredagskvällen.

Annons

Mannen sköts av flera gärningsmän på sin veranda utanför huset, enligt polisen. Sju människor har gripits i samband med dådet.

Det styrande partiet, BJP, har inte velat kommentera händelsen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons