Annons

Petterssons 100:e poäng – bara Bure är bättre

Med en backhand i nättaket avgjorde Elias Pettersson när Vancouver slog Carolina med 1–0 efter förlängning.
Det var Petterssons 100:e poäng i NHL.
Bara legendaren Pavel Bure har nått den siffran snabbare i Vancouvertröjan.
Ishockey • Publicerad 13 december 2019
Vancouvers Elias Pettersson jublar efter sinn 100:e poäng i NHL.
Vancouvers Elias Pettersson jublar efter sinn 100:e poäng i NHL.Foto: Darryl Dyck/AP/TT

Det fanns två svenska matchhjältar i Vancouvers seger. Målvakten Jacob Markström gjorde en strålande insats, räddade 43 skott och spikade igen helt. Efteråt hyllades han av motståndartränaren.

– Man kan vrida och vända på det hur mycket man vill, men det var han som gjorde skillnaden. Han var fenomenal. Det är bara att lyfta på hatten och gå vidare, säger Carolinas tränare Rod Brind'Amour till nhl.com.

Annons

På andra sidan rinken var det sedan en annan svensk som blev tungan på vågen för Vancouver. Efter tre mållösa perioder fick Elias Pettersson pucken 40 sekunder in i förlängningen. Efter några snabba dragningar för att undvika både spelare och en tappad klubba på isen, sprätte han sedan upp segermålet i nättaket med en backhand.

– Det var inte den vackraste segern, men vi fick med oss två poäng och det var viktigt för oss, säger Elias Pettersson efter matchen.

Det var inte bara 21-åringens 34:e poäng för säsongen. Det var också hans 100:e NHL-poäng på 103 matcher. Bara en spelare som har inlett karriären i Vancouver, ryska storstjärnan Pavel Bure, har nått den milstolpen på färre antal matcher (96).

– Det betyder mycket. Tiden går så fort, det känns som att det var i går som jag spelade min första match, säger Pettersson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons