Annons

Picassos "Akrobatfamilj" tillbaka i Göteborg

Konst • Publicerad 7 oktober 2019
Konstnären Pablo Picasso. Arkivbild.
Konstnären Pablo Picasso. Arkivbild.Foto: TT

Picassos tavla "Akrobatfamilj" är tillbaka på Göteborgs konstmuseum, efter att ha lånats ut till Musée d'Orsay i Paris och Fondation Beyeler i Basel. Verket, som målades under Picassos rosa period, har där setts av nära en miljon besökare. Nu visas det i en ny presentation på Göteborgs konstmuseum, från den 26 oktober.

"Vi vill synliggöra att vi har det här unika verket i samlingen och vilket ansvar det innebär. Det har en spännande historik som involverar några av den avantgardistiska konstens främsta tillskyndare i Paris vid seklets början, Leo och Gertrude Stein", säger Anna Hyltze, tf museichef på Göteborgs konstmuseum, i ett pressmeddelande.

I samband med utlåningen av tavlan gjorde man också en konditionsbedömning, då en skiss upptäcktes på baksidan av målningen, vilken man nu ska studera vidare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons