Annons

Piteåstjärnan missar resten av VM

Fotboll • Publicerad 11 juni 2019
Nigerias och Piteås Faith Ikidi Michael bars ut på bår i VM-premiärmatchen mot Norge (0–3).
Nigerias och Piteås Faith Ikidi Michael bars ut på bår i VM-premiärmatchen mot Norge (0–3).Foto: Alessandra Tarantino

Piteås nigerianska försvarsstjärna Faith Ikidi Michael missar resten av fotbolls-VM i Frankrike. 32-åringen blev utburen på bår i början av den andra halvleken i premiärmatchen mot Norge (0–3) i lördags och under tisdagen konstaterades graden av skadan på det inre ledbandet i ena knäet.

Enligt kommer Michael behöva rehabilitera skadan i tre till fyra veckor. Det finns risk att hon även missar omstarten av damallsvenskan. Piteå möter Kif Örebro den 21 juli, om knappt sex veckor.

Annons

– Det vet vi inte, och det beror ju på hur snabbt rehabperioden går. Det är ju jättesvårt att veta hur lång tid den tar då vi nu bara fått den första prognosen, säger Piteås sportchef Leif Strand till PT.

Faith Ikidi Michael kommer vara kvar på VM och få behandling av Nigerias medicinska team. Svenske förbundskaptenen Thomas Dennerbys lag spelar sin nästa gruppspelsmatch mot Sydkorea under onsdagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons