Annons
Nyheter

Polisbil in i träd och hus vid insats – två poliser till sjukhus

Under natten till tisdagen körde en polisbil under utryckning in ett hus och ett träd. Två poliser fick föras till sjukhus.
”Jag vaknade av att det small”, säger Irma som bor i huset.
Alstad • Publicerad 10 december 2019
Skador på huset och trädet efter krocken. Bland annat deltog en polishelikopter i sökandet efter de stöldmissstänkta. Bilden på helikoptern är inte tagen under den aktuella insatsen.
Skador på huset och trädet efter krocken. Bland annat deltog en polishelikopter i sökandet efter de stöldmissstänkta. Bilden på helikoptern är inte tagen under den aktuella insatsen.Foto: Jenny Isaksson och TT

Larmet kom klockan 00.40. Fem enheter från räddningstjänsten samt två ambulanser skickades till olycksplatsen på väg 621, enligt SOS Alarms händelseinformation.

De två poliserna som satt i bilen, som först körde in i ett hus och sedan ett träd, fick föras med ambulans till sjukhus för kontroll. Båda fick nacksmärtor och en av dem blev chockad av händelsen. Båda kunde dock åka hem under natten.

Annons

Irma bor i huset som polisbilen kolliderade med.

– Jag vaknade av att det small. Det var en hård smäll i huset, säger hon till TA.

Först trodde hon att det var den hårda vinden som var orsaken. Men när hon tittade ut såg hon blåljusen och alla polisbilar och räddningsfordon.

– Det var riktig action, oj, oj, oj, säger hon.

Bakgrunden till polisinsatsen var ett pågående inbrott i en byggcontainer i området. Flera polispatruller, helikopter och hundpatrull skickades dit för att söka.

Två misstänkta gärningspersoner försökte gömma sig från helikoptern, men kunde hittas med hjälp av hundpatrull in på Fjärdingslöv Byaväg.  De greps och misstänks nu för stöld genom inbrott.

Polisbilen som kolliderat under tjuvjakten behövde bärgas. Trafikverket meddelade att olyckan påverkade eventuell trafik mycket. Vid klockan 01.50 uppgav myndigheten att det var full framkomlighet på platsen igen.

Avåkningen ska utredas enligt polisens rutiner och det finns ingen misstanke om brott när det gäller den, uppger polisen.

De inblandade poliserna tillhör lokalpolisområdet i Ystad.

– Det är klart att det kollegorna var med om påverkar dem och de kommer att få samtalsstöd, säger Mats Cronhag.

Annons

En händelse som nattens leder till förstämning bland de andra anställda i polishuset.

– Det är klart att man blir orolig. Det är ett tufft uppdrag vi har. Vid en händelse som i natt ställs saker på sin spets. Det är en avvägning mellan arbetsinsatsen och det som står på spel. Vi är ju i samhällets tjänst och om någon utsätts för brott är det bråttom.

Här saknas innehåll

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jenny IsakssonSkicka e-post
Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons