Annons
Nyheter

Polisen: Vi har hittat kroppsdelar

Polisen i Köpenhamn har hittat kvarlevor efter den svenska journalisten Kim Wall som man misstänker mördades av ubåtsbyggaren Peter Madsen i början av augusti.
Publicerad 7 oktober 2017
Polisen i Köpenhamn håller i dag en presskonferens med anledning av nya fynd som gjorts i sökandet efter den svenska journalisten Kim Walls kvarlevor. Arkivbild.
Polisen i Köpenhamn håller i dag en presskonferens med anledning av nya fynd som gjorts i sökandet efter den svenska journalisten Kim Walls kvarlevor. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Vid en presskonferens på polishusets gård i Köpenhamn berättade vice polisinspektör Jens Møller om de fynd som gjordes av dykare i Kögebukten utanför Köpenhamn på fredagen.

Polisen hittade på torsdagen och fredagen plastpåsar som innehöll kroppsdelar, Kim Walls kläder samt en kniv.

Annons

Enligt tidningen Ekstra-Bladet bärgade polisen på fredagen någonting som hittats i Kögebukten där man dykt efter Kim Walls kvarlevor.

Kim Wall gick ombord med ubåtsbyggaren Peter Madsen på ubåten UC3 Nautilus torsdagen den 10 augusti. Hon anmäldes saknad natten till den 11 augusti och tidigt samma morgon började sökandet efter ubåten. På förmiddagen siktades ubåten och Madsen meddelade via radio att han var på väg till hamn. En timme senare sjunker plötsligt ubåten och Peter Madsen räddas av en privatbåt, men Kim Wall återfinns inte.

Hennes torso hittades vid Amagers sydkust den 21 augusti. Sedan dess har dykningar pågått för att hitta fler kvarlevor.

Peder Madsen är häktad misstänkt för mord.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons