Annons

Polisen summerar snökaoset: Så många olyckor skedde

Även om det fortfarande snöar och blåser en del på Österlen verkar det värsta av snöovädret ha blåst förbi.
Polisen på Österlen dristar sig till och med till att göra en summering med antal olyckor som hände till följd av snöovädret.
Sydöst • Publicerad 3 mars 2018
Foto: Polisen Österlen

På Polisen Österlens Facebooksida har man gjort en summering av snöovädret. Starten på väderkaoset beskriver man så här:

”Det började i tisdags, snöfall och vind från sidan i riktigt skånskt stil. På polisradion gick det ena efter det andra utropet ut om trafikolyckor. På mindre än två timmar var samtliga vägar in till Ystad avstängda.”

Annons

Vidare har man räknat samman det antal olyckor som skett från i tisdags fram till att vädret nu stabiliserat sig. Se statistiken i faktarutan.

Polisen ägnar också utrymme åt att berömma alla inblandade i räddnings- och röjningsarbete och riktar också ett stort tack till allmänheten. Bland annat genom att återberätta en anekdot om en barmhärtig samarit i snöstormen.

”En civilklädd kollega på väg till ett ärende hamnade mitt i en olycka och fick dirigera trafik. Dessvärre hade han inte fått sin mössa med sig. Bäst som han stod där i den vinande snöstormen och frös om öronen, såg han hur en man som körde förbi vände tillbaka och kastade ut sin mössa till honom. Vilken hjälte!

De berättar också om hur trafikanter vevat ner sina rutor och erbjudit kaffe, fika och energibars.

Det hela verkar vara ytterligare ett bevis på hur människor tar fram sina bästa egenskaper när samhällsfunktionerna skakar i sina grundvalar.

Läs hela Polisen Österlens inlägg här.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons