Annons

Hög smäll var troligtvis åska

Väder • Publicerad 19 juni 2019
Den höga smäll som hördes på onsdagskvällen i Malmö var eventuellt åska. Tidigare i juni bjöd ett annat åskoväder på ett ordentligt skådespel på Malmös himmel.
Den höga smäll som hördes på onsdagskvällen i Malmö var eventuellt åska. Tidigare i juni bjöd ett annat åskoväder på ett ordentligt skådespel på Malmös himmel.Foto: Johan Nilsson/TT

Polis och SOS Alarm fick in flera samtal klockan 22.52 på onsdagskvällen om att en hög smäll hörts i Rosengård i Malmö. Även en polispatrull i området hörde det höga ljudet och åkte för att göra en kontroll. Flera enheter skickades men polisen har inte hittat någon plats där det skulle ha skett någon detonation.

– Vi tror i stället att det eventuellt kan röra sig om åska som allmänheten har hört. Det är något åskoväder som rör sig över Öresund i detta nu, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Polisens sökinsats i området är avslutad.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons