Annons

Polisjakt ledde till gödselbrunn

Brott • Publicerad 23 april 2019
En man i 18-årsåldern som gömt sig i en gödselbrunn är nu misstänkt för olovlig körning. Arkivbild.
En man i 18-årsåldern som gömt sig i en gödselbrunn är nu misstänkt för olovlig körning. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polisens jakt på en bil i Högsby kommun i Småland under natten slutade vid en gödselbrunn. Poliserna hörde ett plask och mycket riktigt – nere i gödselbrunnen låg bilföraren. Det visade sig vara en man i 18-årsåldern som nu är misstänkt för olovlig körning, skriver .

Mannen kunde få hjälp upp av poliserna innan räddningstjänsten hunnit komma fram. Sedan användes värmekamera för att säkerställa att inte någon ytterligare person gömt sig där. Den misstänkte spolades också ren med en brandslang.

– Han var nog aldrig i någon större fara, för gödselbrunnen var granska grund, kanske kring metern, men det kunde ju vår patrull inte veta direkt där ute i mörkret, säger polisens förundersökningsledare Eva Jirhall till .

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons