Annons

Pontus Jansson stöttade MFF – och bötfälldes

Fotboll • Publicerad 12 november 2019
Pontus Jansson har en vana av att dyka upp på MFF:s matcher, trots utlandskarriären. Arkivbild.
Pontus Jansson har en vana av att dyka upp på MFF:s matcher, trots utlandskarriären. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotbollslandslagets mittback Pontus Jansson är till vardags utlandsproffs i Brentford, men är också en passionerad Malmö FF-supporter och god vän till lagets kapten Markus Rosenberg. När MFF tog emot FC Köpenhamn i början av oktober var 28-åringen på plats på Stadion – trots stressiga omständigheter.

– Det var några hektiska dagar. Vi spelade match onsdag kväll, sedan åkte jag hem torsdag morgon efter rehabträningen – tur att vi tränar bara tio minuter från Heathrow – såg matchen på torsdagskvällen och åkte sedan tillbaka på fredag morgon, säger Jansson till Aftonbladet.

Annons

Den snabba visiten innebar att Pontus Jansson kom sent till fredagens träning. Straffet: 1 245 kronor, 100 pund, i böter.

– Jag tog böterna. Det var det värt, säger han med ett skratt.

I slutet av november gör Markus Rosenberg sin sista hemmamatch i karriären, då MFF möter Dynamo Kiev. Pontus Jansson? Han har redan bett om att få ledigt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons