Annons
Nyheter

Prinsarna minns sista samtalet med Diana

De brittiska prinsarna William och Harry berättar i en ny dokumentär om det sista samtalet med prinsessan Diana, som omkom i en bilkrasch i Paris för nära 20 år sedan.
Storbritannien • Publicerad 23 juli 2017

De pratade kort med sin mamma i telefon samma dag som hon omkom, ett samtal som de tänker mycket på.

– Jag kan inte riktigt komma ihåg vad jag sade men allt jag minns är att jag förmodligen kommer att ångra i resten av mitt liv hur kort det var, berättar prins Harry i dokumentären, som sänds på måndag i brittisk tv.

Annons

Prins William var femton år och Harry tolv när Diana omkom den sista augusti 1997. De befann sig på slottet Balmoral, drottningens residens i Skottland. Prins William berättade för sin mamma hur roligt de hade.

– Harry och jag ville skynda oss att säga hej då, du vet, "vi hörs senare". Om jag hade vetat vad som skulle hända hade jag naturligtvis inte varit så blasé, säger han till tv-kanalen ITV.

– Men det här telefonsamtalet har fastnat, ganska hårt.

I år är det 20 år sedan prinsessan Diana dog och hennes minne uppmärksammas på flera sätt.

Prinsarna har samlat in pengar för att resa en staty över henne. Statyn kommer att placeras kommer att placeras i en offentlig trädgård vid hennes tidigare hem, Kensington Palace i London.

Prinsarna William och Harry medverkar i en dokumentär inför 20-årsdagen av deras mors död. Arkivbild.
Prinsarna William och Harry medverkar i en dokumentär inför 20-årsdagen av deras mors död. Arkivbild.Foto: Philippe Huguen
Ett fan uppmärksammar en av årsdagarna för Dianas död framför Kensington Palace i London. Arkivbild.
Ett fan uppmärksammar en av årsdagarna för Dianas död framför Kensington Palace i London. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth
Dianas barn och tidigare make, kronpris Charles, vid begravningen 1997. Arkivbild.
Dianas barn och tidigare make, kronpris Charles, vid begravningen 1997. Arkivbild.Foto: Joel Robine
TT
Annons
Annons
Annons
Annons