Annons

Radetinac stängs av i tre matcher

Fotboll • Publicerad 24 maj 2019
Djurgårdens Haris Radetinac stängs av i tre matcher efter utvisningen mot Elfsborg.
Djurgårdens Haris Radetinac stängs av i tre matcher efter utvisningen mot Elfsborg.Foto: Janerik Henriksson/TT

Djurgårdens Haris Radetinac stängs av i tre matcher för sitt osportsliga uppträdande i den allsvenska matchen mot Elfsborg i söndags

– Beslutet är meddelat. Det blir två matcher utöver den automatiska, säger disciplinnämndens vice ordförande Erlend Stavehaug till fotbolldirekt.se.

Annons

Domaren Glenn Nyberg gav mittfältaren rött kort efter en incident med Elfsborgs Simon Strand. Radetinac och Strand hamnade i ett bråk och djurgårdaren knuffade elfsborgaren. Radetinac reagerade sedan mycket ilsket på domslutet och vägrade först att lämna planen.

– Jag brukar vara lugn och kunna hantera min ilska. Men jag vet inte vad som hände. Jag brukar inte göra såna saker. Det var dåligt beteende och ska inte ske, sade Radetinac efteråt till medierna.

Radetinac missar hemmamatchen mot Östersund på söndag och Sirius borta nästa lördag. Dessutom missar han en träningsmatch mot Sirius under sommaruppehållet men är spelklar till det allsvenska mötet med AFC borta i början av juli, uppger fotbolldirekt.se.

Rättat: Avstängningen gäller tre matcher. I en tidigare version uppgavs att det rörde sig om tre allsvenska matcher.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons