Annons

Rasande attack när Luleå vann igen

Formstarka Luleå vann på nytt – förvisso efter straffar – mot Brynäs.
Men den stora snackisen var ett bortdömt Luleåmål – som fick lagkaptenen Erik Gustafssons topplock att gå.
Ishockey • Publicerad 21 november 2019
Erik Gustafsson. Arkivbild
Erik Gustafsson. ArkivbildFoto: Erland Segerstedt/TT

Det var en avhyvling i den andra periodpausen som, så att säga, hette duga. Bakgrunden: Luleå spelade fem mot tre och Jack Connolly skickade upp 2–1 i krysset.

Trodde de flesta.

Annons

Men efter en lång videogranskning dömde huvuddomaren Patrik Sjöberg bort målet, då Juhani Tyrväinens ansågs ha varit i målgården. Connolly såg närmast chockad ut, tränaren Thomas "Bulan" Berglund viftade bort alla förklaringar – men argast, likt matadoren i tjuren Ferdinand, var alltså lagkapten Erik Gustafsson.

"Fruktansvärt pinsamt"

– De säger att hans (Tyrväinens) klubba eventuellt är inne i målgården och dömer bort målet. Det är så fruktansvärt pinsamt. Den här jävla skiten som de håller på med, det är så frustrerande. Vi försöker spela hockey och gör allt för att göra mål och så dömer de bort sådant här... De ringer från Stockholm för det här. Det är så dåligt, sade Gustafsson i C More.

Sedan laddade han motorsågen på nytt:

– Det är ett solklart hockeymål, det är så bra spelat – exakt så här man vill att det ska se ut och så dömer de bort det. Det är inte domarnas fel, det är ligan som håller på med den här jävla skiten. Det är fruktansvärt dåligt och så frustrerande.

Nio raka bortaförluster

Formstarka Luleå kom till mötet med sju raka hemmasegrar, CHL inkluderat, och vann till slut med 2–1 – dock efter straffar. Laget hänger därmed på i tabelltoppen och är kvar som trea. Brynäs, däremot, åkte på nionde raka förlusten på bortaplan, och har inte vunnit på bortais sedan premiären mot Frölunda.

Fredrik Scherman/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons