Annons

Rävtumult i matbutik – bet en kund i skon

Djur • Publicerad 15 november 2019
En räv kom på okänt sätt in i en matbutik i västgötska Skene. Sedan bet den en person i skon. Arkivbild.
En räv kom på okänt sätt in i en matbutik i västgötska Skene. Sedan bet den en person i skon. Arkivbild.Foto: Leif R Jansson / TT

En räv orsakade tumult i en matbutik i Skene på fredagsförmiddagen. Enligt polisen var räven först inne i butiken och jagade sedan runt flera personer på parkeringen utanför.

En kund fick ett bett i sin ena sko, men skadades enligt polisen inte fysiskt.

Annons

– Det var butiken som ringde oss och berättade att de haft en räv inne, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

– Sedan sprang den omkring utanför och jagade människor, varav en kund blev biten i en sko. Kunden blev inte skadad, men det kan säkert upplevas som otrevligt.

Både polis och jägare kallades till platsen, men då hade räven hunnit smita iväg igen. Det är dock inte första gången som räven synts till vid butiken.

– Räven är uppenbart inte frisk, den har tappat en del päls och så. Enligt butiken har den också varit där tidigare, säger Adlersson.

– Vi har lämnat platsen igen, men jägare söker nu efter räven med bland annat hund.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons