Annons

Rysk gångare avstängd åtta år

Friidrott • Publicerad 21 augusti 2019
Sergej Bakulin firade sitt VM-guld i 50 km gång 2011 men blev senare diskad för dopning. Nu har han stängts av i åtta år för en ny dopningsförseelse. Arkivbild.
Sergej Bakulin firade sitt VM-guld i 50 km gång 2011 men blev senare diskad för dopning. Nu har han stängts av i åtta år för en ny dopningsförseelse. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Åtta års avstängning. Det straffet har den ryske gångaren Sergej Bakulin, 32, fått efter att för andra gången ha åkt dit för konstigheter i sitt blodpass. Han har tidigare blivit av med sitt VM-guld på 50 km från 2011 i samband med en första avstängning.

Bakom beslutet står AIU, Athletics Integrity Unit, som är en fristående organisation, grundad av Internationella friidrottsförbundet för att bekämpa dopning inom friidrotten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons