Schweiz till final – efter vansinnig vändning

Fyra mål på 80 sekunder.
Innebandy VM-s värdland Schweiz stod för en nästintill omöjlig upphämtning under semifinalens sista minuter mot Tjeckien och vann med 7–6.
Laget möter därför Sverige i VM-finalen.
Innebandy • Publicerad 14 december 2019
Schweiz är vidare till VM-final mot Sverige på söndag, efter en bragdartad upphämtning i semifinalen mot Tjeckien.Foto: Salvatore Di Nolfi/AP/TT

Tjeckien tuffade på mot vad som verkade bli lagets första VM-final någonsin – och innebandygiganten Schweiz satte först inget emot i semifinalen där Sveriges motstånd i finalen avgjordes under lördagskvällen. Tjeckien ledde med 5–1 inför den sista perioden, och såg till att göra 6–1 med dryga kvarten kvar att spela.

Men med åtta minuter kvar att spela lade Schweiz, som precis som Finland och Sverige brukar vara en het finalkandidat i sammanhanget, i en extra växel och lyckades till slut vända trenden. 2–6 satte tonen, och 3–6 med knappa två minuter kvar av spelet hade gett värdnationen ett bättre resultat i protokollet än vad matchbilden speglat.

Men de var inte klara där. Tolv sekunder senare kom 4–6, 40 sekunder senare satte de 5–6 och inte ens en halv minut senare, med 20 sekunder kvar av ordinarie tid, var det kvitterat.

Då hade Schweiz gjort fyra mål på knappt en och en halv minut.

När matchen sedan gick till förlängning såg hemmalaget till att göra den makalösa upphämtningen värd något. Efter drygt fyra minuter punkterade Schweiz matchen, och vann med 7–6.

Söndagens VM-final mot Sverige spelas klockan 15. Bronsmatchen mellan Tjeckien och Finland avgörs klockan 12.