Annons

SD fick flest röster till riksdagen – i alla kommuner utom Ystad

I sydöstra Skåne är Sverigedemokraterna den stora vinnaren i riksdagsvalet. Partiet ökade och fick flest röster i fyra av fem kommuner. Bara i Ystad blev S större än SD.
Ystad • Publicerad 10 september 2018
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD)  talar under Sverigedemokraternas valvaka på restaurang Kristall i centrala Stockholm.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) talar under Sverigedemokraternas valvaka på restaurang Kristall i centrala Stockholm.Foto: Anders Wiklund/TT

I riksdagsvalet går SD framåt i alla sydöstskånska kommuner. Partiet blev störst i både Simrishamn, Tomelilla, Sjöbo och Skurup. Allra bäst gick det i Sjöbo, där de ökade med 9,4 procentenheter och fick hela 39,4 procent av rösterna.

Bara i Ystad fick ett annat parti fler röster än SD i riksdagsvalet. Där blev Socialdemokraterna störst med 25,5 procent – en minskning med 4,8 procentenheter jämfört med förra valet.

Annons

Sämst har det gått för Fi, de nådde inte över 1 procent i någon av sydöstkommunerna. I Simrishamn har partiet backat 2,9 procentenheter jämfört med 2014. Minst andel av rösterna fick Fi i Skurup: 0,3 procent.

Så röstade kommunerna i riksdagsvalet

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons