Annons

Seger: "Första tanken var att knät gick av"

Caroline Segers 201:a fotbollslandskamp slutade med tre poäng.
Den kunde ha slutat med en allvarlig skada.
Fotboll • Publicerad 3 september 2019
Sveriges lagkapten Caroline Seger spelade 90 minuter i EM-kvalpremiären borta mot Lettland, men en tuff tackling från en motståndare kunde ha satt stopp för fortsatt spel redan i den tionde minuten.
Sveriges lagkapten Caroline Seger spelade 90 minuter i EM-kvalpremiären borta mot Lettland, men en tuff tackling från en motståndare kunde ha satt stopp för fortsatt spel redan i den tionde minuten.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den albanska huvuddomaren Emanuela Rusta stod för ett antal tveksamma beslut under Lettland–Sverige i EM-kvalet. Den som gjorde förbundskaptenen Peter Gerhardsson mest upprörd: Karlina Miksones vådliga glidtackling bakifrån på Caroline Seger.

– Det bör vara någon färg på ett kort i alla fall. Det var egentligen det solklaraste beslutet att ta i dag, säger Gerhardsson.

Ingen varning

Annons

Seger hade bollen på mittplan, med ryggen mot det lettiska målet, och hann precis passa den vidare innan hon blev kapad av Miksone. Domaren dömde frispark men inte mer.

Det borde ha varit varning allra minst, säger Seger.

– Ja, det tycker jag. Det är inget svårt beslut. Hon kommer helt vansinnigt fel. Jag är bara glad att det inte hände något, säger Caroline Seger.

– Jag fastnade dessutom i gräset, och jag har ju ingen balans så kroppen går bakåt och knäet går åt jag vet inte vilket håll. Min första tanke är att mitt knä har gått av. Jag är bara glad att det funkade.

Några minuter senare nickskarvade samma Miksone fram bollen till Olga Sevcova som gav Lettland ledningen. Sverige vände till slut och vann ändå, men inte utan fler frågetecken från domarteamet.

När Linda Sembrant till synes klockrent nickade in 1–1 på hörna i den 33:e minuten hamnade Emanuela Rusta i fokus på nytt när hon först dömde bort målet, men sedan ändå godkände det.

Missat mål

– Det blev en väldigt konstig situation. Hon ville ha hands på en av deras spelare och straff, tror jag. Så vi blev väldigt förvånade, men hon ändrade sig som tur var, säger Amanda Ilestedt.

Sverige vann med 4–1, men det borde faktiskt ha varit 5–1. I den 82:a minuten sköt Madelen Janogy från strax utanför straffområdet, och målvakten Marija Ibragimova räddade förvisso, men både Magdalena Eriksson och Janogy var på väg att börja fira. Reprisbilderna visade också att bollen såg ut att ha passerat mållinjen.

– Ja, den var faktiskt inne. Så det var trist. Jag hade nästan börjat fira men det var ingen annan som reagerade så då vågade inte jag heller. Det var tråkigt, säger Janogy.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons