Sembrants Juventus vände och vann i premiären

Fotboll • Publicerad 14 september 2019
Linda Sembrant får segerjubla i landslaget och nu har hon även fått segerjubla i Juventus. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Linda Sembrant fanns med från start i Serie A-premiären med sitt nya klubblag Juventus.

Men den svenska landslagsförsvararen och hennes lagkamrater fick en tuff start hemma mot Empoli. I den 26:e minuten gjorde bortalaget 1–0 på straff, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken skulle dock upphämtningen komma. Först kvitterade Cristiana Girelli till 1–1 i den 55:e minuten. 16 minuter senare klev 19-åriga Arianna Caruso fram och sköt in 2–1.

Det blev också slutresultatet och därmed kan Linda Sembrant stoltsera som vinnare i sin Serie A-debut.

Innan Sembrant kom till Juventus spelade hon i Montpellier – en klubb hon tillhörde i fem år. Före VM i somras kom hon inte överens med den franska klubben om ett nytt kontrakt och därmed var hon kontraktslös under mästerskapet.