Annons

Semenya tävlar – i favoritdistansen

Friidrott • Publicerad 18 juni 2019
Caster Semenya kommer återigen springa favoritdistansen 800 meter i slutet av juni. Arkivbild.
Caster Semenya kommer återigen springa favoritdistansen 800 meter i slutet av juni. Arkivbild.Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Caster Semenya var anmäld för att springa 3 000 meter vid Diamond League-tävlingen i Stanford, Kalifornien, den 30 juni.

Men på tisdagen meddelade löparstjärnans agent att det inte blir någon start på 3 000 meter – i stället tävlar 28-åringen i favoritdistansen 800 meter, där hon har två OS-guld och tre VM-guld.

Annons

– Casters team har begärt att hon flyttas från 3 000 meter till 800 meter, bekräftar Tom Jordan, en av de ansvariga på tävlingen i Stanford enligt nyhetsbyrån Reuters.

Beskedet kommer en vecka efter att Schweiz federala domstol beslutade att avslå Internationella friidrottsförbundets (IAAF) överklagan i det pågående Caster Semenya-fallet. Därmed är den sydafrikanska löparstjärnan tills vidare fri att tävla på samtliga distanser utan att behöva medicinera ner sina naturligt höga värden av det manliga könshormonet testosteron.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons