Annons

Shapovalov klar för Stockholm Open-final

Tennis • Publicerad 19 oktober 2019
Denis Shapovalov är finalklar i Stockholm Open efter vinsten mot Yuichi Sugita.
Denis Shapovalov är finalklar i Stockholm Open efter vinsten mot Yuichi Sugita.Foto: Claudio Bresciani/TT

Finalen i Stockholm Open blir en uppgörelse mellan en serb och en kanadensare. Detta står klart efter lördagens semifinaler i Kungliga tennishallen.

I den första matchen stod Filip Krajinovic, nummer 60 på världsrankningen, för något av en skräll när han besegrade den 35-rankade spanjoren Pablo Carreno-Busta med 2–1 i set.

Annons

Den 27-årige serben vände underläge till seger med 4–6, 6–3, 6–3 och nu står endast en motståndare i vägen för Stockholm Open-pokalen: Denis Shapovalov från Kanada.

Den 34-rankade 20-åringen besegrade i sin semifinal den klart sämre rankade japanen Yuichi Sugita (129) med 2–0 (7–5, 6–2).

Finalen mellan Krajinovic och Shapovalov inleds på söndagen klockan 15.

I dubbelturneringens final, klockan 13, ställs kroaten Mate Pavic och hans brasilianske kompanjon Bruno Soares mot den finsk-franska duon Henri Kontinen och Edouard Roger-Vasselin.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons