Annons

Lag Edin till EM-slutspel efter drömmatch

Lag Edin är klart för slutspel i curling-EM.
Detta efter en nästan felfri match där Norge besegrades med 7–2.
Curling • Publicerad 19 november 2019
Niklas Edin under EM i Helsingborg.
Niklas Edin under EM i Helsingborg.Foto: Anders Bjurö/TT

De svenska herrarna går fram som en ångvält i EM i Helsingborg och segern mot Norge var den sjunde på lika många matcher.

Efteråt rankade Niklas Edin matchen som en av lagets bästa någonsin.

Annons

– Det var en rejäl urladdning. Vi missade nästan ingenting och placerade stenarna nästan på millimetrarna där vi ville ha dem hela matchen. Vi gav Norge absolut ingen chans att vinna den här matchen, det känns riktigt bra inför fortsättningen, säger han till svenska curlingförbundet.

Tidigare på dagen besegrades Ryssland med 9–2 utan några bekymmer.

– Vi var ganska taggade (mot Norge), det har gått ganska lätt och det ska vi inte sticka under stolen med. Vi har inte fått så mycket motstånd, säger Edin, vars lag har Tyskland och Skottland kvar att möta i gruppspelet.

De svenska damerna i lag Anna Hasselborg står på fem vunna matcher och en förlust efter den mycket väntade segern mot Estland. Slutresultatet blev 7–3 för Sverige.

– Vi hade en stabil match, en tålamodsmatch, säger Sara McManus.

Svenskorna möter närmast Tjeckien och Norge i morgon.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons