Annons

Skandalen växer – Giro-cyklist avstängd

Dopning • Publicerad 15 maj 2019
Kroaten Kristijan Durasek är en av fyra cyklister som har stängts av misstänkt för inblandning i den österrikiska bloddopningsskandalen. Arkivbild.
Kroaten Kristijan Durasek är en av fyra cyklister som har stängts av misstänkt för inblandning i den österrikiska bloddopningsskandalen. Arkivbild.Foto: Jean-Christophe Bott/AP/TT

Den österrikiska bloddopningsskandalen som rullades upp under längdskid-VM i Seefeld i februari växer. Fyra europeiska cyklister, varav två har avslutat sina karriärer, har blivit avstängda av Internationella cykelförbundet (UCI) misstänkta för dopning.

Cyklisterna det handlar om är slovenerna Kristijan Koren och Borut Bozic, samt kroaten Kristijan Durasek och italienaren Alessandro Petacchi.

Annons

Koren har kört inledningen av pågående Giro d'Italia men tilläts inte starta onsdagens femte etapp. Även Durasek är i dag aktiv som proffs.

Samtliga fyra cyklisterna misstänks ha använt förbjudna metoder mellan åren 2012 och 2017.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons