Annons
Nyheter

Skåne: Störningar i tågtrafiken

Trafik • Publicerad 15 april 2019
Vissa tåg tar annan väg, andra är försenade på grund av ett signalfel mellan Malmö och Lund. Samtidigt försinkas tågtrafiken över Öresund av att bara ett spår går att använda. Arkivbild.
Vissa tåg tar annan väg, andra är försenade på grund av ett signalfel mellan Malmö och Lund. Samtidigt försinkas tågtrafiken över Öresund av att bara ett spår går att använda. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett signalfel mellan Malmö och Lund orsakar förseningar i tågtrafiken. Samtidigt kan bara ett tågspår användas på Öresundsbron, vilket även leder till förseningar mellan Hyllie i Malmö och Köpenhamns flygplats.

Personal är på plats och felsöker på Öresundsbron. Mellan Malmö och Lund är det ett kabelbrott som orsakar ett signalfel i Hjärup. Vissa tåg kör därför en annan väg. Där räknar Trafikverket med att felet ska vara avhjälpt cirka klockan elva.

– Det är förseningar och lite ändrade vägar, så man får helt enkelt kolla sina respektive avgångar hos tågbolagen, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons