Annons
Nyheter

Skåneexpressen kanade av vägen

En av Skånetrafikens bussar på väg från Ystad till Kristianstad med mellan fem och tio passagerare ombord kanade av vägen utanför Degeberga på torsdagskvällen. Ingen passagerare skadades.
Degeberga • Publicerad 17 januari 2019
arkivbild
arkivbildFoto: Torun Börtz

Det var vid 17.40-tiden som larmet kom till räddningstjänsten, om att en buss gått av vägen. Det rörde sig om Skåneexpressen 4, som går mellan Ystad och Kristianstad.

– Det visade sig att den hade glidit av vägen i färdriktningen och låg lite vid kanten. Men den låg emot vajerräcket, så dörrarna gick inte att öppna, säger Johan Wendt, inre befäl på räddningstjänsten Kristianstad.

Annons

– Vi gjorde inte så mycket, vi fick mest dirigera trafiken, säger han.

Olyckan inträffade på väg 19, i närheten av Vittskövle sågverk. Två bärgningsbilar fick komma och dra upp bussen på vägen igen, och den kunde köra för egen maskin. Enligt uppgifter ska inga personer ha kommit till skada.

– Det var Skåneexpressens buss 4, med tur 28. Efter händelsen blev bussturen inställd mellan Everöd och Kristianstad och passagerarna hänvisades till nästa tur, säger Johan Karlberg på Skånetrafikens pressjour.

Clifford JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons