Nyheter

Skåningar utsatta av falsk Sverigedemokrat

Skåne Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Genrebild.

Mannen ställer frågor om invandringspolitik och försöker få folk att köpa prenumerationer. Han påstår sig vara från SD – men nu polisanmäler partiet saken.

Det skriver Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.

Flertalet skåningar uppges ha blivit utsatta för samtalen som upplevs som påträngande och obehagliga. Ibland säger mannen sig göra en opinionsundersökning om invandringspolitik. Ibland försöker han sälja prenumerationer på tidningar och sajter som befinner sig på den politiska högerkanten. Han ringer från ett Helsingborgsnummer, riktnummer 042, men Sverigedemokraterna i Helsingborg känner inte till mannen.

– Det här är inget som vi står bakom. Vi vet inte vem den här mannen är eller varför han gör det här. Men eftersom han säger att han ringer från SD så skadar det ju framför allt SD i Helsingborg, säger Pontus Andersson. ordförande för lokalavdelningen, till Sydsvenskan/HD.

SD i Helsingborg har den senaste tiden fått ta emot flera frågor från främst skåningar, men även människor på andra platser i landet har blivit uppringda. Enligt Pontus Andersson rör det sig om både SD-sympatisörer och -motståndare.

– Det känns rätt så obehagligt. Man vet ju inte vem han har ringt eller hur många. Så nu har vi polisanmält det här så får vi se vad som händer, säger Pontus Andersson till tidningen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.