Annons
Nyheter

Ännu ingen gripen för skottlossning

Under den sena fredagskvällen kom flera larm om skottlossning in till polisen.
– Det har troligen varit en skjutning. Personer har tagit i kontakt med polisen efter att ha hört skott avlossas, säger Ingela Hessbo, inre befäl vid Kristianstadspolisen.
Kristianstad • Publicerad 6 juli 2019 • Uppdaterad 7 juli 2019
Foto: Jens Christian

Vid 23-tiden skickades polis till Gamlegårdens Centrum på Näsby efter flera larmsamtal om misstänkt skottlossning. Skotten har hörts långväga. Till exempel har personer boende i närheten av Sommarlust sagt sig ha reagerat på ljuden. Även en polispatrull ska ha hört skotten. På platsen anträffades ingen skadad person. Området spärrades av för teknisk undersökning.

– Vi har sökt med hund på plats och funnit tomhylsor, säger Ingela Hessbo.

Annons

Har ni säkrat några ytterligare spår på platsen?

– Nej inte i nuläget.

Polisen blev klara på platsen under lördagsmorgonen och avspärrningen hävdes.

– Vi kommer att göra fler undersökningar under dagen, säger Ingela Hessbo.

Brottsrubriceringen var till en början oklar. Under lördagsmorgonen meddelade polisen att händelsen utreds som grovt vapenbrott. Ingen gärningsperson hade gripits när lördagen nått sen kväll.

För ett par veckor sedan besköts två lägenheter på Österäng, men polisen ser inga uppenbara samband mellan den händelsen och skottlossningen som nu skett på Gamlegården.

Polisen söker vittnen till händelsen och uppmanar den som sett eller hört något att ringa till polisens tipstelefon på 114 14.

På söndagskvällen meddelade Kristianstadspolisen att man ännu inte har någon misstänkt.

Adrian EricsonSkicka e-post
Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons