Annons
Nyheter

Skottlossning mot bostad i Malmö

En bostad besköts under söndagskvällen i Oxie i Malmö.
Malmö • Publicerad 17 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När polisen kom till platsen hittades kulhål i ett fönster till bostaden och polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

– Vi fick första uppringningen vid 23.19 gällande en eller flera smällar från området och strax efter kom flera samtal om samma sak, så vi gjorde bedömningen att det kan vara något allvarligt och skickade patruller för att undersöka, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd.

Annons

– Efter ett tag lokaliserade vi en adress där vi anträffade något vi tror är kulhål i ett fönster till en bostad, säger Rickard Lundqvist.

Ingen person har anträffats skadad på platsen och polisen är förtegen om någon var hemma på den beskjutna adressen.

– Vi kommer kontrollera sjukhus och närområdet men ingen är skadad på platsen, men området är avspärrat som en misstänkt brottsplats och kriminaltekniker är på väg, säger Rickard Lundqvist.

Polisen undersöker också om skottlossningen har något samband med två bilbränder som inträffade under loppet av 30 minuter i samma område under söndagskvällen.

Ingen misstänkt gärningsperson är misstänkt eller gripen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons